A projectzáró ünnepély az időjárási körülmények miatt a Duna szálló fedett teraszán lett megtartva 2015.09.26-án, melyen a politikusok, a kivitelezők, a hivatal dolgozói és a sajtó képviselői voltak jelen.

Elsőként Fercsák Róbert polgármester beszélt, majd Zsigó Róbert államtitkár, a térség egyik országgyűlési képviselője szólt a jelenlévőkhöz. Beszédében elmondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 1999-es itt jártakor megígérte egy Hétház utcai lakosnak, hogy meg lesz erősítve a magaspart, és most lett ebből valóság. A beruházás 2014.06.17-én kezdődött, a teljes költsége 2.243.310.408,- Ft volt, mely az Európai Unió és Magyarország kormányának 100%-os támogatásával jött létre. A projekt elsődleges feladata Baja város központjában, a Petőfi hídtól kezdődődően a Kamarás Duna ág (Sugovica) 1.300 m-es partszakaszán a mozgásveszélyes partfal megerősítése volt. A partfalon gyakorlatilag a megépülése utáni időszaktól kezdődően észleltek és tapasztaltak lejtőirányú mozgásokat, melyek a partfal körömpontján létesült épületek terheinek hatására felgyorsultak. Talajmechanikai fúrások eredményeként megállapításra került, hogy jelentős vastagságú szerves anyagot, valamint összefüggő, Sugovica felé áramló talajvizet észleltek.

A projekt kettős célkitűzéssel került kidolgozásra és megvalósításra, azaz a rézsűállékonyság biztosítása érdekében végzett földművek és kőművek megépítésén túl a csúszás okát jelentő víztelenítés is megoldást várt. Így a beruházás keretében az 1:2 arányú, megtámasztott rézsű kialakítása mellett 49 darab, átlagosan 125 m hosszú szivárgók fúrására is sor került, amelyek képesek a terület mögött felhalmozódott felszín alatti vizeket elvezetni. A fejlesztés kiemelt része volt a Szentháromság tér partfal felöli oldalán a térrekonstrukciós munkák utolsó szakasza, amely keretében a felső sétány partélig történő megépítése mellett a közvilágítás megújítása és a város főteréhez méltó „Baja” típusú korlát került elhelyezésre. A projekt keretében megvalósult műszaki megoldások hatékonyságát monitoring rendszer kiépítésével tudja az önkormányzat nyomon követni, amelynek segítségével a legkisebb mozgások is mérhetők.

A város középtávú célja, hogy a fejlesztéssel létrejött eredmények hatásának növelése érdekében a Sugovica természeti értékeinek megmentésért további revitalizációs beruházásokat hajtson végre pályázati források bevonásával.