Befejeződött Uszód, Géderlak, Dunaszentbenedek községek szennyvízcsatornázása és Kalocsa szennyvíztisztító telepének rekonstrukciós bővítése. A négy településen a beruházási költség összesen 1.985.115.917,- Ft volt, melyből 1.880.517.827,- Ft volt uniós támogatás. A projekt záró rendezvényére a Kalocsai Színházban került sor 2015. július 17-én.

A három település szennyvízcsatornázása és Kalocsa szennyvíztisztító telepének rekonstrukciós bővítése 2012. március 08-án kezdődött.
Az ünnepélyes átadáson Bedi Gyula polgármester, az Uszód- Dunaszentbenedek- Géderlak községek és Kalocsa város Szennyvíz Közmű Önkormányzati Társulás elnöke összefoglalta a több mint tíz éve elindított projekt mérföldköveit, és beszélt annak az ott élők életminőségére kihatással bíró jelentőségéről, valamint környezetvédelmi hatásairól. Megköszönte a projekt munkaszervezetének és a közreműködőknek a munkát, a lakosságnak pedig az együttműködést. A Kivitelező ALISCA BAU Zrt. vezérigazgatója rövid felszólalásában megköszönte a lakosság türelmét és megértését. Felidézte, hogy az időjárás miképp tette próbára őket az első kapavágások idején, majd szót ejtett a cég által vállalt garanciáról és szavatosságról.
A rendszer beindításával a térségben csökken a talaj- és vízszennyezés veszélye, komfortosabbakká válnak a lakóházak, egészségesebb lesz a környezet, mellőzhető a költségesebb és kényelmetlenebb szippantás és nőhet az ingatlanok értéke.